Ännu ett kliv i riktning mot cykelstaden Väsby

Hållbar utveckling är viktig för majoriteten i Väsby. Nu tar vi ännu ett kliv i riktning mot cykelstaden Väsby. I det hållbara Väsby reser vi utan klimatutsläpp som följd. Som en viktig del i det arbetet måste vi skapa förutsättningarna. Vi bygger cykelvägar och vi sätter upp laddstolpar. Vi gör det ännu enklare för dig att slippa leta parkering, att slippa köer och att slippa släppa ut klimatgaser. Vi underlättar för cykeln i vår stad.

Nu underlättar vi för cyklister och gående på Centralvägen. Ojämn gatsten plockas upp och slät asfalt läggs ut. Det har varit otydligt och en hel del krockar mellan gående och cyklister har inträffat längs vägen. Nu ska det bli tydligare var man ska cykla och var man ska gå.

Väsby behöver fungerande busstrafik

Vi har varit tydliga sedan dag ett. En välfungerande kollektivtrafik är en självklarhet både för kommunens invånare som skall kunna ta sig till jobb, skola och fritidsaktiviteter på ett enkelt sätt och för Stockholms läns tillväxt. För oss är det självklart att man skall klara sin vardag med hjälp av kollektivtrafiken. I samband med neddragningarna … Läs mer

Kritiska till indragning av busslinjer

Mathias Bohman SVT

Den politiska majoriteten i Upplands Väsby har varit tydliga från start med att vi tycker att nedskärningarna i busstrafiken är ett mycket dåligt beslut från landstingsledningen. För oss är det självklart att alla som bor i Väsby skall klara sin vardag med hjälp av kollektivtrafiken.

Idag uttalar sig Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande i dagens sändning av SVT Stockholm.

– Det beslut som tagits är otroligt allvarligt. Jag förväntar mig att landstingsledningen tar tag i det här och löser situationen. Moderaterna har givetvis huvudansvaret men alla partier måste samarbeta, säger Mathias Bohman (S).

Vi värnar om din vardag och om vår miljö. Nedskärningarna skapar en grund för bilberoende, något kommunen jobbat länge med att bryta.För oss som bor och arbetar i en tillväxtkommun som Upplands Väsby är god kollektivtrafik en förutsättning .

Se hela intervjun här

_______________________________________________________________________________________

DU HAR VÄL INTE MISSAT VÅR NAMNINSAMLING? -Hittills har 597 personer skrivit under.

Skriv under namninsamlingen mot nedskärningarna! Vi ser till att den kommer trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) tillhanda. klicka här.

_______________________________________________________________________________________

 

Namninsamling mot nedskärningar i busstrafiken

buss6Politiker i landstinget – lös bussituationen

Den politiska majoriteten i Upplands Väsby har varit tydliga med att vi tycker att  nedskärningarna i busstrafiken är ett mycket dåligt beslut från landstingets politiker. För oss är det självklart att alla som bor i Väsby skall klara sin vardag med hjälp av kollektivtrafiken.

Vi värnar om din vardag och om vår miljö. Nedskärningarna skapar en grund för bilberoende, något kommunen jobbat länge med att bryta.

För oss som bor och arbetar i en tillväxtkommun som Upplands Väsby är god kollektivtrafik en förutsättning .

Skriv under namninsamlingen mot nedskärningarna! Vi ser till att den kommer trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) tillhanda.

Tillsammans skapar vi förändring!

För att skriva under klicka här Majoriteten

 

Drabbas du också av nedskärningarna i busstrafiken?

Under morgonen var vi ute i morgontrafiken och pratade med Väsbyborna om nedskärningarna i busstrafiken. Vi passade på att bjuda på varmt kaffe till de som stod och väntade i kylan. Många vi pratade med är förtvivlade och bestörta över förändringarna i busstrafiken som skapar stora problem i deras vardagsliv när tiden för att ta … Läs mer

SL:s nedskärningar slår mot Väsbyborna

SL_Bus_with_LGBT_Rainbow_Flag_01_-_Stockholm_Pride_2015_by_Jonatan_Svensson_Glad

Denna vecka har SL:s stora nedskärningar i busstrafiken börjat gälla.  Bussar tas bort på 99 linjer och 4 bussliner läggs ner helt. SL:s neddragning är mycket allvarlig och Vi i Väsby uppmärksammar hur  Väsbyborna drabbas av de indragna bussturerna. (länk till Vi i Väsby) 

-Vi  jobbar över blockgränserna för att få till en förbättring. Sedan tidigare har vi  påpekat för SL hur illa beslutet om neddragningarna slår mot väsbyborna och vi kommer att fortsätta uppvakta ansvariga politiker i landstinget för att få till en förändring säger Mathias Bohman, Kommunstyrelsens ordförande (S) i Upplands Väsby.

Vi i Väsby uppmärksammar året som gått

Skärmavbild 2015-12-28 kl. 08.52.04

2015 har vi startat vår resa för förändring där skolan och satsningar för att utveckla Väsby med hållbar tillväxt för fler jobb, bostäder och ett gott näringslivsklimat är prioriterade.

Här kan du ta del av årets viktigaste händelser och beslut som för oss i rätt riktning.

Väsby Entré föreslås stå klart omkring år 2026

vasby_entre_flygbildI måndags beslutade kommunstyrelsen om en strategi för genomförande och detaljplaneruppdrag för Väsby Entré. De olika etapperna är:

  • Järnvägsparken
  • Stationsområdet
  • Bostäder med mera på västra sidan om järnvägen.

Just nu pågår detaljplanearbete för den första etappen som är Järnvägsparken.

På kommunstyrelsens senaste sammanträde beslutades om detaljplanearbete för etapperna Stationsområdet samt bostäder med mera på västra sidan om järnvägen som planeras starta i början på nästa år. Då togs också beslut om strategin för genomförandet av Väsby Entré.

–Vi bygger en levande stad för människor som älskar närheten till både city och naturen. Den stad som växer fram ger fler människor chansen att bo och jobba nära pendeln. Väsby Entré är en viktig del i Upplands Väsbys framtidsbygge, säger Mathias Bohman (S), kommunstyrelsens ordförande.

Väsbybor tycker till om stationsområdet Väsby entré

?

Medborgarna är med och tycker till om stationsområdet, Väsby entré. Roland Storm (VB) som är ordförande för rådet för Medborgardialoger uppskattar att mötet görs i olika sammanhang för att nå olika grupper i samhället.  Idag träffade man de som passerar stationen, imorgon talar man med Väsbyungdomar på gymnasiet och i nästa vecka får Öppna förskolan besök av kommunikatörerna. Det går bra för alla Väsbybor att gå in på nätet och berätta vad de tycker, många gick in på väg till jobbet.

http://www.upplandsvasby.se/vasbyentreresedialog

 

Historisk budget för förskola, skola och bostad

Mathias Bohman

I valet 2014 fick vi Väsbybornas förtroende att utveckla förskolan, skolan och bygga nya bostäder. Inför måndagens kommunstyrelse är vi därför glada att tillsammans med Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Väsbys Bästa lägga fram en historisk budget i den riktningen.

Mathias Bohman, Kommunstyrelsens ordförande
Ann-Christin Martens, Kommunalråd.