Väsby tar plats i Ekomatsligan – 25% ekologisk mat.

Upplands Väsby kommun tog emot diplom  25 procent ekologiska inköp till skolor, äldreboenden och andra verksamheter. Därmed tar Väsby plats i Ekomatsligan som en av 97 kommuner och landsting. Den 16 oktober hålls en ceremoni där kommunen erhåller ett diplom för sin insats.

– Det är med stor glädje vi kliver in i ligan. Vi har höga ambitioner för en hållbar utveckling och då är mängden ekologiskt i den offentliga måltiden en viktig del. De kommande åren ska vi arbeta hårt för att nå närmare våra mål, säger Maria Tuvesson, ordförande för Måltidsakademin (MP).

Det är den ideella föreningen Ekomatcentrum som ligger bakom Ekomatsligan vars främsta syfte är att verka för en bättre miljö och hållbar utveckling. I år firar Ekomatsligan femårsjubileum och det är första gången Upplands Väsby kvalar in på listan.

Lämna en kommentar