Väsby tar kliv framåt i Lärarförbundets rankning

29 platser. Så mycket klättrar Upplands Väsby i Lärarförbundets rankning över landets bästa skolkommuner jämfört med 2014. Listan toppas, liksom förra året, av Vellinge kommun. När det gäller meritvärde för de elever som slutade årskurs 9 i våras ses en ökning från plats 222 till plats 119.

Lärarförbundet mäter 14 olika parametrar, bland annat tittar man på utbildade lärare, lärartäthet, lön, meritvärde och andel godkända betyg. I Upplands Väsby syns en förbättring av resultat inom tio av de 14 kategorierna. Den samlade bedömningen för Upplands Väsby ger en 259:e plats, att jämföra med förra årets placering på plats 288.

– Det är glädjande att resultaten i Upplands Väsbys skolor utvecklas så här positivt. Att vi prioriterat skolan och arbetat med projektet ” Ett lärande Väsby” ger resultat och det är roligt att se, säger Lars Valtersson (MP), ordförande i utbildningsnämnden.

Upplands Väsby hamnar på 86 plats av 290 när det gäller andel friska lärare. Likaså ligger lärarlönerna på 64 plats i landet.

 

Lämna en kommentar