Britt-Inger får Birgittapriset

Årets Birgittapris går till Britt-Inger Berggren för hennes omfattande engagemang för personer i samhällets marginaler. Bland annat har asylsökande och nyanlända fått ta del av hennes stora engagemang.

– Alla av de nominerade till årets Birgittapris har ett genuint samhällsengagemang, men Britt-Inger Berggren är den som lyser mest. Samtliga i juryn är rörande överens om att Britt-Ingers nära arbete med språkträning för nyanlända är synnerligen angeläget och betydelsefullt, säger Leif Bejhed (V), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Britt-Inger har genom sitt livslånga engagemang för sina medmänniskor i utsatta situationer verkat i den heliga Brigittas anda. Redan i unga år engagerade hon sig i Frälsningsarmén och hon har även verkat som pastor i Upplands Väsbys missionskyrka.

– Birgittapriset är idag mer aktuellt än någonsin. Jag vet att Britt-Ingers låga kommer att skänka ljus och glädje för ung och gammal och göra Väsby till än mer en plats där färgstarka människor möts, säger Leif Bejhed (V), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Lämna en kommentar