Matglädje, hälsa och livskvalitet präglar måltiderna i Upplands Väsbys skolor, äldre och sociala omsorg. Måltiderna ska ha hög kvalitet, ett upplevt helhetsintryck där måltidsmiljö, smak, uppläggning, serveringstider, valmöjlighet, bemötande och värdighet också är viktigt. Ytterligare kännetecken är kompetens och engagemang. Maten tillagas så lång möjligt lokalt med en hög andel ekologiska livsmedel, säsonganpassade och närproducerade råvaror och med låg andel svinn. Åtgärderna bidrar till ett långsiktigt hållbart Upplands Väsby.
Nu tar vi kraftiga steg närmare vår vision. Kommunstyrelsen beslutade den 28 november att ett tillagningskök i Väsbyskolan ska vara i drift 2017 senast 2018, att ta fram bästa lösningen för ett tillagningskök inom äldreomsorgen och se till att investeringsbehov i övriga kommunala kök förs in i framtida planer.
Ett beslut för måltider med mat lagad på plats, ekologiskt, vegetariskt, närproducerat, säsongsanpassat och med en låg andel svinn. Om vi slänger mindre mat ges utrymme för att använda pengarna till bättre kvalitet.